Marmaris – Datça – Marmaris

Bu mavi tur başınızı döndürecek. Sadece Datça’nın bol oksijenli havası değil, Ege’nin incilerinden Hisarönü Körfezi’nin her biri adeta cennetten bir köşe olan koylarının güzelliği, iddia ediyoruz başınızı döndürecek.

1.Gün: Marmaris

Hiç bitmesin isteyeceğiniz bir haftaya hazır mısınız? Mavi turumuzun başlangıç noktası Ege’nin incilerinden biri olan Marmaris. Yemyeşil bir örtüyle çevrili olan Marmaris’in, canlı cadde ve sokaklarını ve kendine has atmosferini tecrübe etmeniz için harika bir fırsat.

2.Gün: Turunç – Bozukkale

Sabah erken saatlerde muhteşem bir mavi yolculuğa yelken açıyoruz. Önce Turunç’ta bir yüzme molası ardından yatınızın rotası Bozukkale. Bozukkale Koyu’nun hemen girişinde koya hakim bir noktada bulunan tepede Loryma antik kentinin kalıntılarını görmek mümkündür.

3.Gün: Selimiye – Bencik Koyu

Bugünkü ilk demir noktası Hisarönü Körfezi’nin en güzel koylarından biri olan cam, zeytin ve söğüt ağaçlarıyla çevrili Selimiye. Burada doyasıya yüzüp turkuaz suların tadını çıkardıktan sonra adeta cennetten bir köşe olan Bencik Koyu’na geçeceksiniz. Datça Yarımadası’nın en dar noktasında bulunan Bencik Koyu o kadar sessiz o kadar sakin ki, guletiniz bu koyun dar girişinden geçerken tek duyduğunuz ses heycandan atan kalp atışlarınız olacak. Bencik Koyu ile ilgili anlatılagelen efsaneyi kaptanınıza mutlaka sorun. Biz şimdiden anlatıp o anın büyüsünü bozmayalım.

Kız Kumu4.Gün: Değirmenbükü – Datça

Mükellef bir kahvaltı ve sonrasında Değirmenbükü’nde verilecek yüzme molasından ardından rotamız Datça. Bu şirin kasabaya gelmişken harikulade mimarisiyle göz kamaştıran Eski Datça evlerini ve taş sokaklarını görmenizi tavsiye ederiz. Hikayelere konu olmuş Datça’nın temiz havasını teneffüs etmek adeta insanın ömrüne ömür katar.

5.Gün: Aktur – Orhaniye (Kız Kumu)

Denizin üzerinde yürümek istermisiniz? Yanlış duymadınız. Orhaniye Koyu’nda “Kız Kumu” adı verilen 600 metrelik dar bir şerit halinde uzanan kırmızı renkli kumdan bir yol koyu adeta denizden ikiye bölüyor. Kız Kumu’nun üzerinde yürürken insan denizin üzerinde yürüyormuş hissine kapılıyor. Tabiki buranın da bir efsanesi var. Kaptanınızdan mutlaka dinleyin.

6.Gün: Bozburun – Serçe Limanı – Kadırga Koyu

Mükellef bir kahvaltı sonrası küçük bir balıkçı kasabası olan Bozburun’da yüzme molası vereceksiniz. Buradan sonraki rotanız ise sadece denizden giriş yapılabilen ve doğal bir liman olan Serçe Limanı. Serçe Limanı’nın safir sularının tadını doyasıya çıkardıktan sonra geceleme için yatınız Kadirga Koyu’na demir atacak.

7.Gün: Turunç

Marmaris’e dönüş öncesi son durağımız Turunç. Maviyle yeşilin dansının en güzel örneklerinden biri olan Turunç’ta denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Sonrasında guletiniz geceleme için Marmaris’e doğru yola çıkacak. “Sence gittiğimiz en güzel koy hangisiydi?” muhabbetini şimdiden duyar gibiyim.

8.Gün: Marmaris

Muhteşem bir haftadan sonra sabah kahvaltısı ve ardından saat 10:00′da onlarca unutulmaz anı ile birlikte tekneden çıkış yapabilirsiniz.

 

Not: Gulet Escapes deniz ve hava koşullarına bağlı olarak misafirlerin güvenliği ve konforu için tur programında değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Want to share?
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+