Marmaris – Fethiye – Marmaris

Marmaris MarinaMarmaris – Fethiye rotamız unutulmaz bir mavi yolculuk vadediyor. Dalyan’da çamur banyosu, dünyaca ünlü Caretta Caretta plajı, herbiri cennetten bir köşe Göcek koyları ve Ölüdeniz bu rotada göreceğiniz güzelliklerden sadece birkaçı. Rüya gibi bir hafta sizi bekliyor.

1.Gün: Marmaris

Hiç bitmesin isteyeceğiniz bir haftaya hazır mısınız? Mavi turumuzun başlangıç noktası Ege’nin incilerinden biri olan Marmaris. Yemyeşil bir örtüyle çevrili olan Marmaris’in, canlı cadde ve sokaklarını ve kendine has atmosferini tecrübe etmeniz için harika bir fırsat.

Caretta Caretta2.Gün: Ekincik Körfezi – Dalyan

İlk durağımız Ekincik Körfezi. İsteyen misafirlerimiz buradan piyade adı verilen küçük teknelerle Dalyan – Kaunos turuna katılabilir. Bir doğa harikası Dalyan deltasının müthiş manzarasını izleyip meşhur Caretta Caretta plajında yüzebilirsiniz. Nehir kenarında bulunan Likya kaya mezarları da turrnuza ayrı bir atmosfer getirecek. Günün yorgunluğunu Dalyan’da keyifli bir çamur banyosuyla atabilirsiniz.

Kaunos Likya Kaya Mezarları3.Gün: Ölüdeniz – Gemiler Adası

Sabah erken saatlerde Ölüdeniz’de demir atılır. Adından da anlaşılacağı üzere size çarşaf gibi bir deniz sunan Ölüdeniz’in turkuaz sularının tadını çıkarın. Öğle yemeğinden sonra St. Nicholas (Noel Baba) Adası olarak da bilinen Gemiler Adası’na geçilir. Burada ister sahilde kısa bir yürüyüş yapabilir isterseniz adanın tepesinde bulunan Aziz Nicholas Kilisesi’ni ziyaret edebiirsiniz.

Turunçpınarı4.Gün: Turunçpınarı – Fethiye

Turunçpınarı’nda verilecek yüzme molasından sonra guletinizin rotası antik Telmessos şehrinin günümüzdeki devamı olan Fethiye. Türk Rivierasının önemli merkezlerinden biri olan Fethiye limanına yanaşıp geceleme burada yapılacak. Işıklar diyarı Fethiye’yi fethetmek için koca bir geceniz var.

Yassıcalar5.Gün: Göcek Körfezi (Yassıca Adaları – Tersane Adası – Bedri Rahmi Koyu)

Guletiniz güzelliği dillere destan olmuş Yassıca Adaları’nda demirler. Bu harika adanın güzelliği karşısında büyülenmemek elde değil. Buradan Bizans ve Osmanlı döneminde bir tersane olarak kullanılan, doğal bir liman olan Tersane Adası’na geçilecek. Bu güzel günü ünlü şairimiz Bedri Rahmi’nin adı verilen muhteşem bir koyda noktalayacaksınız.

6.Gün: Göcek Körfezi (Manastır Koyu – Ağa Limanı)

Göcek Körfezi içindeki turumuz devam ediyor. Suyun içinde bazı hamam kalıntıları bulunan Manastır Koyu’na demir atılır. Efsaneye göre bu hamam Kleopatra için yaptırılmıştır. Bu sebeple burası Kleopatra yada Batık Hamam Koyu olarak da bilinir. Buradan geceleme için Ağa Limanı’na geçilir.
Yassıcalar

7.Gün: Kumlubükü – Cennet Adası

Kumlubükü’nde kahvaltı ve yüzme molasından sonra Marmaris’e geri dönmeden önceki son durağınız adına yakışır bir yer olan Cennet Adası olacak. Ege’nin mavi sularının ve güneşin tadını çıkarın.

8.Gün: Marmaris

Muhteşem bir haftadan sonra sabah kahvaltısı ve ardından saat 10:00′da onlarca unutulmaz anı ile birlikte tekneden çıkış yapabilirsiniz.

 

 

Not: Gulet Escapes deniz ve hava koşullarına bağlı olarak misafirlerin güvenliği ve konforu için tur programında değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Want to share?
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+