Göcek – Marmaris – Göcek

GocekÇok uzaklara gitmeye gerek yok, Göcek’in cennet koyları bana yeter mi diyorsunuz? O zaman bu tur tam size göre. Bedri Rahmi’nin şiirlerine, resimlerine ilham olan Göcek Koyları size de ilham olacak. Abarttık mı? En azından sizi günlük hayatın stresinden ve monotonluğundan uzaklaştırıp unutulmaz bir tatil yaşatacak diyelim o zaman.

1.Gün: Göcek

Başlangıç limanı, yerli ve yabancı mavi yolculuk tutkunlarının ve yatçıların en gözde merkezlerinden biri olan Göcek. Toroslar’ın Akdeniz ile buluşma noktasında bulunan bu yemyeşil ve sakin beldenin tadını çıkarmak için bulunmaz bir fırsat.

Iztuzu Plajı2.Gün: Kumlubük – Cennet Adası – Marmaris

Marmaris’e yakın çok güzel bir koy olan Kumlubük’te verilecek yüzme molasının ardından guletiniz adına yakışır bir yer olan Cennet Adası’na demir atacak. Denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarın. Bugünkü son durağınız Ege’nin incilerinden Marmaris. Yemyeşil bir örtüyle çevrili olan Marmaris’in, canlı cadde ve sokaklarını ve kendine has atmosferini tecrübe etmeniz için harika bir fırsat.

Kaunos Kaya Mezarları3.Gün: Ekincik Körfezi – Dalyan

Harika bir gün sizi bekliyor. Yatınızın rotası Ekincik Körfezi. İsteyen misafirlerimiz buradan piyade adı verilen küçük teknelerle Dalyan – Kaunos turuna katılabilir. Bir doğa harikası Dalyan deltasının müthiş manzarasını izleyip meşhur Caretta Caretta plajında yüzebilirsiniz. Nehir kenarında bulunan Likya kaya mezarları da turunuza ayrı bir atmosfer getirecek. Günün yorgunluğunu Dalyan’da keyifli bir çamur banyosuyla atabilirsiniz.

4.Gün: Gökgemile Koyu – Göbün Koyu

Ege’nin turkuaz denizinin ve sımsıcak güneşinin tadını doyasıya çıkarma zamanı. Gökgemile ve Göbün Koyları tam da bu yüzden sizlerin emrine amade.

Gocek Koyu5.Gün: Manastır Koyu – Sarsala Koyu

Bugün guletiniz önce Manastır Koyu’na demirleyecek. Burada su altında bazı hamam kalıntıları göreceksiniz. Efsaneye göre bu hamam Kleopatra için yaptırılmıştır. Bu sebeple burası Kleopatra yada Batık Hamam Koyu olarak da bilinir. Sonrasında rotanız Sarsala Koyu. Sarsala Koyu harika doğal plajı ve yemyeşil bitki örtüsüyle tabiat ile başbaşa denizin tadını çıkarabileceğiniz muhteşem bir koy.

6.Gün: Tersane Adası – Domuz Adası

Bugün ilk durağınız Bizans ve Osmanlı döneminde bir tersane olarak kullanılan, doğal bir liman olan Tersane Adası. Göcek Koyu’ndaki en büyük ada olan Tersane Adası’nın ardından çam ve zeytin ağaçlarıyla süslenmiş Domuz Adası’na geçeceksiniz.

Yassicalar7.Gün: Bedri Rahmi Koyu – Yassıca Adaları

Muhteşem bir haftaya şairane bir final. Ünlü şairimiz Bedri Rahmi’nin adı verilen muhteşem bir koyda bir mola verecek ve ardından Göcek’in simgelerinden biri haline gelmiş Yassıca Adaları’na yanaşacaksınız. Birçok küçük adacıktan oluşan bu doğa harikası güzelliğiyle sizi büyüleyecek.

8.Gün: Göcek

Harika bir haftadan sonra mükellef bir sabah kahvaltısı ve ardından saat 10:00′da onlarca unutulmaz anı ile birlikte tekneden çıkış yapabilirsiniz.

Not: Gulet Escapes deniz ve hava koşullarına bağlı olarak misafirlerin güvenliği ve konforu için tur programında değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Want to share?
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+